marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vladimir Zelenskiy, reacție la noile condiții impuse de Kremlin!

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a reacționat la noile condiții impuse de Kremlin pentru a pune capăt războiului și a vorbit despre rezistența poporului ucrainean, potrivit unui interviu realizat de ABC News Exclusive. VIDEO AICI

„Suntem bombardați, nu numai în orașul Kiev, ci și în suburbiile Kievului. Nici măcar nu poți să mai recunoaști capitala noastră acum. Orașul Harkov, Vinnitsa, Odessa, Jitomir, Cernivih, Mariupol, multe orașe sunt bombardate”, a spus acesta.

Zelenski spune că în privința aderării la NATO: „M-am liniștit de mult, după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. […] N-am vrut niciodată să fim o țară care cerșește ceva în genunchi și nu vom fi o astfel de țară”. În privința celeilalte solicitări a Kremlinului, privitoare la soarta Crimeei și a autodeclaratelor republici din estul țării, Zelenski spune: ”Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicilor nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele Ucrainei a declarat că țara sa nu are supremația aeriană, remarcând bombardarea infrastructurii civile cu rachete rusești. El a spus că a împărtășit acest punct de vedere cu Biden în timpul unui apel luni, 7 martie. În timp ce Biden și alți lideri au spus că dacă s-ar crea o zonă de excludere a zborului asta ar însemna că este necesar ca aliații să tragă în avioanele rusești, Zelensky s-a concentrat asupra necesității de a doborî rachetele rusești despre care a spus că lovesc infrastructura civilă.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a respins cererile pentru o zonă de excludere a zborului, spunând că ar risca izbugnirea unui război cu Rusia, un rezultat pe care președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat dacă vreun membru NATO va intra în conflict. El a sugerat că întrebarea dacă domnul Putin vizează în mod deliberat civilii este irelevantă: „De ce mi-ar păsa? Rezultatul este același.”

Rusia nu se va opri la Ucraina, a avertizat el, ci va continua să amenințe alte țări democratice. „Suntem un loc în Europa, un loc de libertate, o zonă de libertate”, a spus el. „Când limitele drepturilor și libertăților sunt încălcate și călcate, atunci trebuie să ne protejați. Pentru că noi vom veni pe primul loc, tu vei veni pe al doilea.”

El a confirmat știrile că i s-a oferit trecerea în siguranță din țară dacă situația s-ar deteriora și mai mult, dar a spus că va rămâne, menționând că este liderul ales democratic al Ucrainei. „Sunt sigur că ucrainenii sunt pregătiți să se opună Rusiei toată viața”, a spus el, menționând civilii care au ripostat împotriva forțelor ruse.

„Vom îndura chiar dacă vor veni în toate orașele noastre, va exista insurgență, războiul insurgenților”, a spus el. „Nimeni nu ne va da independența.” În cele din urmă, Zelensky s-a adresat publicului american în limba engleză, spunând că, în timp ce americanii vorbesc adesea despre libertate, exemplul ucrainenilor care rezistă invaziei ruse a demonstrat sensul libertății. „Nu suntem departe de tine”, a spus el. „Dacă vezi și dacă înțelegi ce simțim… cum luptăm împotriva tuturor dușmanilor pentru libertatea noastră, sprijină-ne.”

Politica