vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a aprobat. Credit pentru reptile

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a cerut aprobare pentru a accesa un credit în valoare de 300.000 de lei pentru realizarea unei expoziţii de reptile. Proiectul a ajuns, luni, pe masa consilierilor municipali în ședința ordinară, iar aceștia au decis că orașul va avea nevoie de o astfel de expoziție.

Nu toți consilierii au fost de părere că acest împrumut pe care îl va face RAADPFL este indicat. Cosmin Corâțu s-a declarat surprins de pretențiile financiare ale RAADPFL pentru echipa de management și a propus ca banii pe care Regia îi vrea pentru reptile să fie distribuiți diferit.

„Cu toate că anul trecut a fost un profit de 150 de mii de lei, iar cheltuielile au fost cu partea de management de 895 de mii de lei, se propune o creștere de 462 de mii de lei pentru a plăti în plus echipa de management. Mie nu mi se pare normal, având în vedere faptul că la punctul 9 urmează să cerem credite de 300 de mii dee lei pentru RAADPFL, să cumparăm reptile. Aș propune ca acei 300 de mii să-i scădem din cei 460 de mii și să propunem o creștere de 160 de mii”, a menționat consilierul local.
Cezar Drăgoescu a formulat un amendament în ceea ce privește creditul: „Diminuarea cu 30% a sumelor prevăzute în contractul de mandat, astfel încât să nu se mai ia creditul respectiv”, a fost amendamentul formulat de consilier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a ținut să explice situația: „Ordonanța corporatistă 109 pe care toți, în special dumneavoastră v-o doriți, vă spun că este o mare porcărie, pe care domnul Cioloș a inventat-o. Regiile autonome,  societățile sunt obligate să treacă pe această ordonanță care spune că un manager trebuie să primească lunar minim, depinde de firma de selecție. Ei sunt aleși de o firmă de selecție profesionistă. Răspunsurile firmei se găsesc în bugetele pe care le vedeți dumneavoastră. Și spun așa: Managerul ia de la 5 la 6 sau la 12 salarii medii pe ramura de activitate în care este inclusă regia respectivă. La RAADPFL ramura este agricultură și este o ramură cu un salariu mediu foarte mic. Așa este la toate instituțiile. La consiliile de administrație au plata pe lună cu un salariu mediu pe ramura respectivă”, a explicat Aurelia Filip.

Un răspuns pe tema banilor ceruți pentru management a fost dat și de primarul Lia Olguța Vasilescu: „Deci sunt între 6 și 12 salarii, credeți-mă că sunt prima care le-aș tăia. Sunt unii dintre puținii care, la nivelul parlamentului, au luptat ca această ordonanță de urgență să fie abrogată. Nu s-a întâmplat”, a spus edilul.

RAADPFL Craiova urmează să acceseze creditul în valoare de 300.000 de lei pentru realizarea unei expoziţii de reptile. Mai precis, banii vor fi folosiți pentru cumpărarea vietăților care vor fi expuse, a mobilierului necesar organizării expoziţiei, pentru un echipament IT și accesorii, ca să facă un program virtual de safari, dar şi pentru achiziţia unui autovehicul mortuar second-hand. Toate acestea sunt investiții pe care RAADPFL Craiova dorește să le realizeze în acest an. Creditul va fi plătit din resurse proprii, nu de către autoritățile locale.

Adriana Ungureanu, consilier local din partea PNL, a propus ca reptilele pe care le vrea RAADPFL să fie înlocuite cu dinozauri: „Eu vreau să vă rog frumos, nu sunt împotriva acestui credit. Nu știu de ce trebuie să avem șerpi sau reptile pentru că am vizitat foarte multe grădini zoologice, la Viena, la Berlin și să știți că nu e bătaie pe aceste reptile și șerpi. Cel mai mult am văzut copiii că sunt foarte încântați de dinozauri”.

Politica