sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Putin a găsit o masă chiar mai lungă decât cea de la întâlnirea cu Macron! Liderul de la Kremlin a discutat cu miniștrii săi de externe și al apărării

La o masă chiar mai lungă decât cea de la întâlnirea Putin – Macron, liderul de la Kremlin a discutat luni, separat, cu miniștrii săi de externe și al apărării, Serghei Lavrov, respectiv Serghei Șoigu, considerați doi dintre oamenii cei mai fieli ai regimului.

Președintele rus a stat imperial în capul mesei, flancat de steaguri, în timp ce interlocutorii au primit un scaun pe o parte a mesei, la o distanță de câțiva metri buni de președinte. Cei doi miniștri veniseră să dea raportul și au primit doar răspunsuri laconice.

Discursul lui Serghei Lavrov, că dialogul Rusia – Occident trebuie să continue, a fost interpretat de mulți ca un semn de pace. Dar Vladimir Putin a răspuns scurt: Bine! La fel i-a răspuns și lui Serghei Șoigu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Discuția despre semantica meselor de la Kremlin a început din momentul în care la Kremlin a fost primit președintele Franței, Emmanuel Macron. Atunci a fost remarcată lungimea neobișnuită a mesei albe la capătul căreia au stat așezați cei doi lideri, scrie digi24.ro

Înainte de Macron, aceeași masă a fost folosită și pentru o întâlnire, în ianuarie, cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi, care a venit pentru prima oară la Kremlin. Apoi, la începutul lui februarie, în același cadru l-a primit și pe premierul Ungariei, Viktor Orban, cu care Vladimir Putin are de ani de zile o relație foarte bună.

Numai că la întâlnirile cu Raisi și Orban la masă au stat și doi traducători, iar distanța foarte mare între interlocutori nu a mai fost atât de evidentă. În schimb, la întâlnirea cu Emmanuel Macron, cei doi au fost singuri la masă și traducerea s-a făcut în căști, ceea ce a scos în evidență depărtarea dintre ei și a dat naștere, de altfel, unui serii de glume și meme pe rețelele sociale.

La câteva zile după primirea lui Emmanuel Macron la Kremlin, oaspetele lui Vladimir Putin a fost președintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, pe care Moscova tocmai l-a ajutat, la începutul anului, cu trupe, să înăbușe o revoltă internă. De data aceasta, Kremlinul a dovedit că are și mese mult mai mici, tot albe, dar de dimensiunea cu care suntem obișnuiți la astfel de întâlniri între liderii lumii.

Foto: captură video

Politica