luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parchetul a deschis dosar penal pentru ultraj în cazul lui George Simion

Parchetul General a anunțat marți că a deschis dosar penal în cazul incidentului violent din Parlament, când ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost agresat de liderul AUR în timp ce vorbea de la tribuna Camerei Deputaților.

„S-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, a transmis PÎCCJ.

Parchetul General a anunțat că în acest caz s-a sesizat din oficiu, iar Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosar penal pentru infracțiunile de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj”, se mai arată în comunicat.

Ședința Camerei Deputaților în care se discuta moțiunea simplă împotriva ministrului energiei, Virgil Popescu, a fost întreruptă luni, 7 februarie, după ce George Simion, a urcat la pupitru și l-a agresat fizic și verbal pe ministrul PNL al energiei, scrie libertatea.ro

Ulterior, ministrul a spus ca va depune plângere penală și a cerut Parlamentului să îi pună la dispoziție filmările integrale ale agresiunii, pentru ca acestea să fie mijloc de probă.

Politica