vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emma Răducanu, pe lista personalităților care vor fi decorate de Anul Nou de regina Elisabeta a II-a

Alături de Chris Whitty, Daniel Craig sau Joanna Lumley, Emma Răducanu, sportiva britanică al cărui tată este român, se numără printre personalitățile publice care vor fi recunoscute cu onoruri de Anul Nou de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

În vârstă de 19 ani, Emma Răducanu urmează să primească distincția MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic), după ce, în 2021 a cucerit titlul la US Open venind din calificări. Dacă se va confirma că va fi pe lista pentru acest an a reginei Elisabeta a II-a, Emma Răducanu ar deveni cea mai tânără beneficiară a titlului MBE.

Nu ar fi o surpriză dacă realizările sportive ale Emmei Răducanu vor primi confirmarea și din partea casei regale, după ce jucătoarea de tenis a primit o scrisoare de felicitare din partea reginei Elisabeta a II-a, în urma succesului de la US Open 2021, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Emma Răducanu, care a fost desemnată sportiva anului 2021 în Marea Britanie, s-ar alătura astfel altor jucători de tenis care au fost onorați cu distincții de către regina Elisabeta a II-a Tim Henman a primit distincția OBE (Ordinul Imperiului Britanic) pentru serviciile sale în tenis, în timp ce Andy Murray a fost numit cavaler după dubla victorie la Wimbledon.

Fostul campion al Openului francez Sur Barker a primit distincția CBE (Comandor al Ordinului Imperiului Britanic), în timp ce campioana de la Wimbledon din 1977, Virginia Wade, a fost onorată cu un OBE în 1986.

Asemenea onoruri se acordă doar de două ori pe an, de Anul Nou și de ziua Maiestății Sale, fiind desemnate de o comisie specială care recomandă numele personalităților către primul-ministru, iar apoi vine și aprobarea regală.


Politica