vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sancțiuni de la 2.000 la 3.000 de lei pentru cei care refuză să completeze Formularul de intrare în România

Formularul de intrare în România (PLF), care se va aplica din 20 decembrie pentru toți cei care intră în țară, se completează doar digital, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în țară, iar necompletarea documentului se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei, care va fi dispusă de direcțiile de sănătate publică.

„Toți cei care vor intra în țară vor trebui să completeze formularul, care va fi completat electronic. Trebuie completat de orice persoană indiferent de calea de intrare în România, cu maximum 24 de ore înainte de a intra țară și cu titlu de excepție în 24 de ore de la intrarea în țară. Pentru a evita mai ales pe anumite puncte de frontieră anumite vârfuri de sarcină se creează această posibilitate să aibă la dispoziție de 24 de ore pentru a completa”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ordonanțde urgență pentru intrarea în vigoare a formularului a fost aprobată în ședința de miercuri a Executivului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Necompletarea formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei, care va fi dispusă de DSP.

În cazul familiilor, formularul poate fi completat de un singur membru adult al unei familii.

Formularul este verificat de polițiștii de frontieră, după identificarea persoanei ei pot vedea imediat dacă este formularul completat.

Pentru persoanele din aceeași familie, care călătoresc împreună, formularul se poate completa de un singur membru adult.

 Pentru copii obligația completării aparține părintelui, tutorelui sau unui reprezentant legal, notează digi24.ro

„Formularul poate fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară persoanelor autorizate de la punctele de trecere a frontierei. Datele completate vor fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și vor fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice”, a explicat miercuri dimineață premierul Nicolae Ciucă.

Politica