marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai multe ţări europene impun carantina obligatorie pentru românii nevaccinaţi

Din cauza ratei mari de infectări cu noul coronavirus, România a intrat pe lista roșie a Uniunii, astfel că multe țări europene impun restricții suplimentare pentru românii care ajung pe teritoriul lor.

În timp ce unele îi obligă să stea în carantină pe banii lor, dacă nu sunt vaccinați, altele cer testări suplimentare, inclusiv în cazul celor imunizați sau care au trecut prin boală.

Rezultatul negativ al unui test COVID nu îi mai poate scuti pe romanii nevaccinaţi de carantină dacă vor să intre pe teritoriul Germaniei. Restricţiile intră în vigoare de la miezul nopţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, e nevoie de testul negativ, dar cu 10 zile de carantină, cu opţiunea de a se anunţa din a cincea zi la ministerul sănătăţii regional, din oraşul în care stă, şi să depună acolo o cerere pentru eliberare din carantină, ca să meargă la un medic sau un laborator care face al doilea test COVID.

Dacă rezultatul este negativ, el trebuie înregistrat tot la ministerul sănătăţii, care ulterior va decide încetarea carantinei.

Exceptând Slovacia, în Lituania, Letonia, Norvegia şi Malta, pe lângă cei vaccinaţi, scapă de izolare şi cei care au trecut prin boală în ultimele şase luni, informează stirileprotv.ro

În Islanda, românii vaccinaţi trebuie să prezinte înainte de îmbarcare şi un test negativ de Covid.

Ucraina obligă fiecare cetăţean care intră pe teritoriul ei să aibă o asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid, dar şi costurile cu carantina.

Unele ţări, precum Germania, Slovacia sau Lituania, cer carantină inclusiv pentru copii mai mici de 12 ani. Pe când în Norvegia este suficient rezultatul negativ al unui test COVID.

Politica