vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primărie din Dolj. Hidrantul pentru urgenţe, bun de spălat maşini

În mai multe localităţi din Dolj Compania de Apă Oltenia desfăşoară verificări asupra branşamentelor ilegale la sistem. Dacă în majoritatea părţilor branşările ilegale sunt în gospodării unde apa este folosită pentru udatul legumelor, fructelor, culuturilor, în Localitatea Călăraşi situaţia este puţin diferită.

După ce a debranşat de la reţea mai multe persoane care foloseau apa ilegal în localitatea Căşăraşi, Compania de Apă a avut vineri marea surpriză de a descoperi printre branşamntele ilegale un hidrant destinat situaţiilor de urgenţă pe care chiar angajaţii primăriei din localitate îl foloseau fraudulos. Pe lângă activităţi cum ar fi umplerea cisternelor sau udarea gazonului, oamenii din Primăria Călăraşi foloseau apa de urgenţă pentru spălatul maşinilor personale. Aceştia s-au ales cu procese verbale, urmând să fie traşi la răspundere.

„Echipele Companiei de Apă Oltenia au acționat pe raza localității Călărași, unde au fost depistate, din nou, zeci de branșamente ilegale la rețeaua publică de apă potabilă. Între consumatorii frauduloși se numără și Primăria comunei Călărași. Angajații instituției foloseau hidrantul destinat EXCLUSIV intervențiilor în situații de urgență, pentru umplerea cisternelor, udatul zonelor verzi și spălatul mașinilor, lucru interzis. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale cu cele constatate, ce vor fi înaintate organelor de cercetare penală în vederea tragerii la răspundere a celor găsiți vinovați de furt de apă. Revenim cu apel către toți utilizatorii: apa potabilă este destinată DOAR consumului casnic, întrucât utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime. Acțiunile de verificare a branșamentelor vor continua în toate localitățile în care operează Compania de Apă Oltenia”, conform Compania de Apă Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica