luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turcia începe relaxarea restricțiilor dure anti-Covid

Începând cu data de 1 iulie, Turcia a aplicat relaxarea majorității restricțiilor.

Astfel, toți turiștii care călătoresc în Turcia trebuie să prezinte HES Code ca să poată intra în restaurante, patiserii, cafenele sau baruri, conform noului ordin emis de ministerul interne turc. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, anunță B1.ro

Aproape toate locurile, de la cinematografe la piscine, vor avea voie să funcționeze din nou. Piscinele în aer liber erau deja deschise în iunie și începând cu 1 iulie, piscinele interioare vor fi deschise și ele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cinematografele, băile turcești, spa-urile, cluburile de noapte și locurile similare vor rămâne deschise în timpul orelor în care li s-a permis să funcționeze înainte de pandemie.

Singura diferență va fi interzicerea muzicii live sau a difuzării de muzică în locurile de divertisment după miezul nopții.

Dar aceste locații vor avea voie să funcționeze la capacitate maximă, în loc de la jumătate, așa cum se întâmplă acum. Nu va fi necesară distanțarea socială la aceeași masă, dar fiecare masă va trebui să fie plasată la o distanță de un metru și jumătate de alte mese, scrie psnews.ro

Rata de vaccinare, care este în creștere, și respectarea normelor de către oameni vor indica dacă procesul de normalizare va dura.

Blocarea, combinată cu sosirea de noi doze de vaccinuri a scăzut rapid numărul de cazuri zilnice și autoritățile speră că pandemia se va retrage în această vară.

Procesul de normalizare inițiat din iunie anul trecut a fost urmat de câteva luni de creșteri constante, fără nici un declin. Cu toate acestea, cazurile au crescut rapid la mijlocul toamnei lui 2020.Instrucțiunile de blocare, care au fost printre cele mai dure, au fost eliminate complet începând cu 1 iulie, potrivit Ministerului de Interne.

În prezent, oamenii nu au voie să iasă între orele 22:00 și 05:00 în nopțile săptămânale, în timp ce duminica există un blocaj  începând cu ora 22:00.

Politica