vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaluarea Naţională 2021: Fără triaj epidemiologic, la intrarea în centrele de examen

Spre deosebire de anul trecut, în această vară, autorităţile vor renunţa la triajul epidemiologic şi la măsurarea temperaturii candidaţilor înainte de intrarea în centrele de examen.

Potrivit recomandărilor însă, toate centrele de examen vor beneficia de asistenţă medicală.

Potrivit ghidului publicat de Ministerul Educației, accesul candidaţilor la examen se face pe trasee prestabilite de intrare şi de ieşire, marcate prin benzi vizibile, pentru facilitatea păstrării unei distanţe corespunzătoare. Persoane desemnate din centrul de examen vor supraveghea accesul elevilor şi vor avea grijă să se respecte distanţarea de un metru între aceştia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şcolile vor lua măsuri pentru evitarea staţionării în faţa unităţilor şi a formării de grupuri mari de candidaţi în curte. Căile de acces vor fi menţinute deschise în timpul primirii candidaţilor pentru a limita punctele de contact, se mai spune în ghidul elaborat de Ministerul Educaţiei.

În fiecare şcoală trebuie să existe dezinfectant şi materiale sanitare. La intrarea în centrul de examen, după dezinfectarea mâinilor, fiecărui elev i se va da o mască, după care va fi îndrumat către sala de examen. La cerere, elevul va mai primi o mască, dacă solicită acest lucru.

Purtarea măştii este obligatorie în interiorul centrelor de examen.

Ghidul mai prevede ca locurile candidaţilor în săli să respecte regula de distanţare de un metru între bănci, rânduri şi între rânduri, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să se asigure distanţarea maximă posibilă.

Accesul candidaţilor în sălile de examen se va face începând cu ora 8.00 şi până la 8.30. Examenul va începe la ora 9.00, scrie adevarul.ro

Prima probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională – Limba şi literatura română – este programată pentru data de 22 iunie. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare. Candidaţii vor avea alocate 15 minute în plus la timpul de examen pentru completarea acestor casete şi verificarea lor de către asistenţi.

La ora 9.00 vor fi distribuite broşurile cu subiectele de examen, precum şi hârtia ştampilată pentru ciornă. La probele scrise, candidaţii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

La finalul probei, broşura trebuie predată. Pentru elaborarea lucrării, candidaţii pot folosi doar cerneală sau pastă albastră, iar pentru desene, creion negru.

Pentru proba de Matematică, elevii pot utiliza instrumente de desen. Mijloacele de calcul sunt interzise. Candidaţii trebuie să utilizeze doar colile distribuite de asistenţi.

Răspunsurile completate greşit în căsuţa de răspuns pot fi corectate prin tăiere cu o linie orizontală şi scrierea în drepta căsuţei a răspunsului corect. Sunt permise sublinierile cu stiloul sau creionul, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază.

Candidaţilor le este interzis să intre în sala de examen cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri care pot fi utilizate în rezolvarea subiectelor sau cu sacoşe, rucsacuri, poşete ori telefoane.

Candidaţii care vor fi prinşi că fraudează examenul vor fi eliminaţi şi vor primi nota 1 pe lucrare.

Politica