vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

10 lăutari doljeni, acuzați că au primit ilegal indemnizații

Mai mulți lăutari doljeni au ajuns în vizorul polițiștilor după ce ar fi primit indemnizații false de la stat în contextul pandemiei.

Oamenii legii au efectuat 12 percheziții în această dimineață pentru a scoate la iveală activitățile ilicite desfășurate de cei în cauză.

În urma controalelor efectuate de forțele de ordine, aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 130.000 de lei.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, 10 persoane din județul Dolj, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Nu sunt singurii din județ care au încercat să obțină bani în mod ilegal de la stat. Acum aproximativ o lună, în același dosar, alți 5 lăutari au folosit aceeași metodă pentru a beneficia de indemnizațiile oferite.

Și în cazul respectiv ar fi fost folosite contracte false, prejudiciul ridicându-se la 45.000 lei.

Mai multe detalii aici: https://www.jurnalulolteniei.ro/2021/04/08/lautari-din-craiova-acuzati-ca-au-luat/

Politica