vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grecia și Israel ridică restricțiile pentru turiști

Israelul va primi turiști străini din 23 mai, iar Grecia ridică treptat restricțiile pentru turiști, de săptămâna viitoare. Între timp, desfășoară un experiment cu turiști olandezi.

Astfel, Grecia anunță ridicarea restricțiilor pentru turiști săptămâna viitoare, înainte de redeschiderea oficială a sezonului, pe 14 mai.

Declarația a fost făcută de un oficial al Ministerului Turismului, pentru agenția Reuters, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Turiștii trebuie să fie vaccinați sau să dețină un test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înaintea intrării în Grecia. Accesul se va face pe cale aeriană pentru turiști din UE, SUA, Marea Britanie, Israel, Emiratele Arabe Unite și Serbia.

Până atunci se va încheia experimentul făcut cu 200 de turiști olandezi care se află în vacanță pe insula Rhodos.

Subiecții sunt testați la începutul și la sfârșitul sejurului de 8 zile, au voie să stea doar la hotel și la piscină și nu merg la plajă. Grecii vor să verifice în ce măsură situația din hoteluri poate fi sigură în pandemie.

Și Israelul ia măsuri pentru redeschiderea sezonului turistic, pe 23 mai. 5 milioane de israelieni din cei peste 9 milioane sunt vaccinați.

În prima fază, în Israel vor fi acceptate grupurile organizate. Turismul individual va fi permis în etapa a doua. Israelul cere test PCR negativ și un test serologic, care să ateste prezența anticorpilor după vaccinare. Acest tip special de test ar putea fi eliminat prin semnarea unor documente guvernamentale prin care să se recunoască certificatul de vaccinare din țările respective.

Politica