vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii pot începe bătălia pentru titlu la două puncte de locul 1!

Meciul cu CFR Cluj este capital pentru trupa lui Ouzounidis în privința play-off-ului.

De doi ani încoace, în Bănie se vorbește deschis despre câștigarea titlului. Vara trecută, oltenii au fost la un meci distanță de a se încorona campionii României, dar au pierdut finala cu CFR Cluj, pe Oblemenco. Între timp a fost adus grecul Ouzounidis tocmai pentru a gestiona meciurile capitale, cu ceilalți granzi ai campionatului. Runda trecută, Craiova elenă a dominat FCSB în deplasarea de la Giurgiu, dar nu a obținut decât un punct. În acest weekend, Bancu și colegii săi vor înfrunta cealaltă contra-candidată la titlu într-un nou examen al maturității.
Partida are o însemnătate deosebită pentru configurația clasamentului din play-off. Având în vedere că punctele se înjumătățesc, cel mai favorabil scenariu pentru gruparea craioveană este să înceapă bătălia pentru titlu la 2 puncte distanță față de locul 1. Pentru asta trebuie să învingă Clujul, iar FCSB să piardă meciul de la Sepsi. Atunci, clasamentul la vârf din play-off ar arăta astfel: FCSB 32 p, CFR Cluj 32 p, CSU Craiova 30 p.
Cel mai negru scenariu implică o înfrângere a CSU cu CFR și o victorie a FCSB pe terenul celor de la Sepsi. Atunci, bătălia pentru podium ar începe astfel: FCSB 34, CFR Cluj 33, Craiova 29, adică 5 puncte de recuperat în următoarele 10 meciuri.
Contra CFR Cluj, în meciul de duminică seara, alb-albaștrii au de partea lor rezultatele și prestațiile din ultima vreme, precum și un alt mare avantaj: oaspeții vor fi lipsiți de aportul lui Deac și Costache, ambii suspendați.

Politica