vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6 milioane euro, pentru cercetare, la Teologie

Universitatea din Craiova primește 6 milioane de euro pentru modernizarea Complexului de cercetare al Facultății de Teologie, Sfântul Ierarh Calinic.

Contractul de finanțare a fost semnat miercuri, de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, și de prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova. Valoarea contractului este de 27,735,315.31 milioane de lei (respectiv 6 milioane de euro) cu o finanțare nerambursabilă de 100%. Proiectul vizează consolidarea și extinderea corpului C1 și desființarea corpului C2, după cum menționează un comunicat de presă al Universitații din Craiova.

„Astăzi (n.r. miercuri, 31 martie), am semnat un nou contract de finanțare pentru cel de-al cincilea proiect derulat de către Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020. Această nouă investiție, care va fi implementată pentru Facultatea de Teologie, urmărește îmbunătățirea condițiilor de studiu, de pregătire și de predare, prin crearea unui complex de cercetare la standarde europene, de care vor beneficia studenții, doctoranzii și cercetătorii Universității din Craiova, dar și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în cadrul facultăților și școlilor doctorale beneficiare. Complexul de cercetare și activități conexe «Sfântul Ierarh Calinic» va cuprinde ateliere de restaurare, săli de curs, amfiteatru, paraclis, sală de mese, spații individuale de studiu pentru cadre didactice și cercetători, spații pentru administrație și spații tehnice“, a declarat Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest proiect este al 5-lea contractat de Universitatea din Craiova, suma totală a proiectelor fiind de aproximativ 27,5 milioane de euro.

Politica