marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Criminalitatea împotriva persoane în creştere în Craiova

Criminalitatea împotriva persoanei a crescut în anul 2020, la nivelul Poliţiei Municipiului Craiova, fiind înregistrate 570 infracţiuni, cu 172 fapte mai multe decât în perioada similară a anului 2019, conform Raportul Primarului Municipiului Craiova privind starea economică, socială şi de mediu a Municipiului Craiova în anul 2020. Acelaşi document menţionează că au fost înregistrate şi scăderi ale ratei infracţionalităţii, în special în zona criminalităţii stradale, unde infracţiunile au scăzut cu aproape 25% faţă de anul 2019.

Alexandru Nica

În anul 2020 au existat mai multe incidente în trafic, inclusiv răfuieli în care s-au folosit arme, în special arme albe. În iunie 2020 a avut loc o încăierare în trafic între mai multe persoane, la faţa deplasându-se mai multe echipaje de politie, care au gasit la fata locului 3 persoane cu varste cuprinse intre 30 si 35 de ani, din Craiova care au fost oprite in trafic de un autoturism in care se aflau mai multe persoane care aveau asupra lor obiecte contondente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel de incidente în trafic au loc zilnic pe străzile din oraş, dar multe dintre ele se închie fără a mai fi sesizate organele de ordine.

Raportul mai sus menţionat subliniază şi mici scăderi ale ratei infracţiunilor în anul 2020 faţă de cele din 2019, înafară de criminalitatea stradală fiind menţionate şi infracţiuni din zona furtului din patrimoniu sau infracţiuni de domeniul economico financiar. Cu toate acestea, criminalitatea împotriva persoanei continuă să crească faţă de anii trecuţi, poliţia municipiului susţinând că depunde eforturi în privinţa reducerii cât mai mare a acesteia.

Politica