vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Botez întrerupt de poliție, la Bobicești

Un botez organizat la un local din comuna Bobicești, Olt a fost întrerupt de polițiștii care efectuau controale în vederea respectării măsurilor sanitare anti-COVID.

Evenimentul privat la care au participat 28 de persoane a avut loc sâmbătă seara, în ciuda restricțiilor impuse de autorități.

Astfel, administratorul societății comerciale a fost amendat de polițiști, dar și de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt, respectiv Direcției Sanitar Veterinare. La rândul lor, invitații au fost și ei sancționați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polițiștii au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanți la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igienă și sănătate publice, iar cei din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Autoritățile locale și județene le reamintesc cetățenilor să respecte regulile sanitare impuse de pandemia de Covid-19, respectarea lor fiind prioritară pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Politica