vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pisică infectată cu covid în Italia

Primul caz din Italia cu tulpina britanică de coronavirus a fost descoperit la o pisică din Novara, regiunea Piemont. Tulpina a fost identificată de un laborator care a efectuat analizele pisicii.

Este vorba despre o pisică în vârstă de opt ani, care locuieşte în zona Novara într-o casă. Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii şi de la izolarea în casă a stăpânilor ei, scrie La Stampa, confrom mediafax.ro

„Boala pisicii nu trebuie să genereze alarme. Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de aşteptat ca şi animalele să ia virusul, însă nu există dovezi ştiinţifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a spus Bartolomeo Griglio, şeful Prevenţiei regiunii Piemont.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a repetat de mai multe ori că boala la animalele de companie nu trebuie considerată ca o sursă de contaminare, ci ca un posibil vehicul. Cu alte cuvinte, nu există dovezi cu privire la transmiterea virusului de la animal la om, însă contrariul se poate întâmpla, conform aceleiași surse.

Atât pisica, cât și stăpânii acesteria sunt în curs de vindecare.

Politica