vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România pierde la limită cu Rusia și obține doar punctul bonus defensiv la debutul în REC 2021

Naționala de rugby a României a debutat în ediția 2021 a Rugby Europe Championship pe Fisht Stadium din Soci, contra Rusiei, victoria revenind gazdelor cu rezultatul de 18-13 (6-10). Această partidă a marcat și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța.
Rușii au deschis scorul din lovitura de pedeapsă a lui Raimil Gaisin în minutul doi. Tot el avea să rateze din același procedeu două minute mai târziu, șutul său trimis de la 45 de metri, lovind unul din buturi.
În minutul șapte, Ionuț Dumitru a reușit o cursă spectaculoasă până aproape de linia terenului de țintă, Marius Antonescu a venit în suport și a culcat astfel balonul, marcând primul eseu al partidei. Vlaicu a transformat și scorul a devenit 7-3 pentru Stejari. A urmat un sfert de oră în care România a ținut jocul în terenul de 22 advers, punând presiune continuă pe adversari, însă aceștia s-au apărat foarte bine.
Stejarii își consolidează avantajul pe tabelă în minutul 20, Florin Vlaicu punând încă trei puncte în contul echipei, 3-10.
Ultimele 10 minute de joc al primei părți au aparținut rușilor care au reușit să reducă din diferență înainte de intrarea la vestiare prin Gaisin, care a concretizat o penalitate, scorul la pauză fiind de 10-6 pentru România.
Repriza secundă a aparținut gazdelor care au reușit primele puncte în minutul 54, din piciorul lui Gaisin, care a transformat o lovitură de pedeapsă. Tot el a adus Rusia în avantaj, trei minute mai târziu, tot cu o lovitură de pedeapsă de la jumătatea terenului. Uvertura rușilor a semnat o nouă lovitură de pedeapsă în minutul 64, 15-10 pentru Urși. De altfel, acesta a mărit ecartul la 18-10 pentru ruși, în minutul 72, după ce Adrian Moțoc a primit cartonaș galben.
Deși în inferioritate numerică, Stejarii au încheiat meciul în atac. Vlaicu a redus din avantajul rușilor în minutul 76 cu o lovitură de pedeapsă, 18-13, acesta fiind și scorul final.
Rușii câștigă și Cupa Kiseleff, trofeu pus în premieră în joc între cele două țări.
România pleacă de la Soci cu un punct bonus defensiv și își continuă evoluția în #REC2021, sâmbătă, pe 13 martie, urmând să întâlnească la Lisabona, Portugalia, de la ora 15:00.

FOTO: Nastia Osipova/Russian Rugby
sursa: frr.ro

Politica