vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șase localități din Gorj, în scenariul roșu. Prefectul a reacționat

Mai multe localități din județul Gorj au intrat în scenariul roșu, după ce rata infectărilor a depășit cota 3 la mia de locuitori. Este vorba despre localități precum Bărbătești – 5,12, Turcinești – 3,81, Bolboși – 3,53, Stejari – 3,42, Turceni – 3,27, Rovinari – 3,03. Totodată, orașul Târgu Jiu este foarte aproape de scenariul roșu, iar situația poate deveni destul de delicată.

Prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, este de părere că explozia de infectări de la nivelul județului este cauzată de relaxarea oamenilor. Prefectul spune că petrecerile, în special în zona montană, au înlesnit răspândirea virusului.

„De la Rânca, de la petrecerile de Dragobete, de Valentine s Day, pentru că lumea s-ar învățat și nu mai postează acum pe internet. Aveam câteva mii de oameni la Rânca, merg la restaurante. Nu aș vrea să evit nici subiectul școala, deși nu cred că este principalul motiv. Este o oarecare relaxare. Dacă până acum ne confruntam cu o situație dificilă în zona de ATI, problema s-a agravat și chiar în zona de bolnavi Covid pozitivi lucrurile stau destul de rău pe toate cele patru unități spitalicești. Nu avem mai mult de 100 de locuri disponibile la nivelul județului. Din cele 370 câte sunt în total”, a spus prefectul județului Gorj, conform igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica