Conecteaza-te cu noi

Dolj

Bărbații care au furat caseta de bani din biroul unei firme de pază, reținuți

Publicat

pe

Polițiștii doljeni au reținut doi bărbați, principalii suspecți în cazul furtului dintr-o firmă de pază din Craiova, ce a avut loc la începutul lunii.

Inculpații, un bărbat de 35 de ani și altul de 59, au pătruns în interiorul firmei, din care au sustras caseta respectivă cu bani, care nici până la momentul actual nu a fost găsită. Mai mult, aceștia ar mai fi furat o altă sumă de bani, aflată într-un birou alăturat.

,,Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj, ulterior stabilindu-se că ar mai fi  fost sustrasă și o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată.

În urma verificărilor efectuate, prejudiciul creat persoanei vătămate a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei.

Astfel, în urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale sub supravegherea procurorilor craioveni au fost identificați doi bărbați, unul de 35 de ani, din Podari, iar cel de-al doilea de 59 de ani, din Craiova, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

În cursul zilei de ieri, polițiștii doljeni au efectuat percheziții domiciliare la 2 imobile, unul din Craiova, iar cel de-al doilea din Podari, de unde au fost ridicate mai multe bunuri ce pot  reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal.

De asemenea, în urma perchezițiilor, cei doi bărbați de 35 și 59 de ani au fost conduși pentru audieri la sediul Serviciului de Investigații Criminale Dolj” se arată într-un comunicat emis de IPJ Dolj.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpați a intrat, în mod ilegal, în clădire, complicele său așteptându-l la mașină. Cercetările continuă în acest caz, astfel prejudiciul să fie recuperat integral.

,,Din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit că bărbatul de 35 de ani ar fi pătruns prin escaladare în imobilul folosit de firma de pază.

În continuare, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona respectivă cu un autoturism.

Cercetările în acest caz continuă pentru recuperarea prejudiciului produs și lămurirea stării de fapt, iar în cursul acestei zile, cei doi bărbați urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul I.S.U. Dolj, caseta sustrasă fiind căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de m.p. în râul Jiu”, se mai arată în comunicatul emis.

Continue Reading