Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți: Se anunță zăpadă abundentă în Nordul județului. Pompierii anunță că sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației

Publicat

pe

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, de pe 9 decembrie, ora 17.00, zona de munte a județului Mehedinți se va afla sub atenționare Cod Galben, valabilă până vineri, 11 decembrie, ora 15.00.
În intervalul menționat, se preconizează ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol, în special la altitudini mari.
„În cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, facem apel la cetățeni să evite pornirea la drum, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.
De asemenea, să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă. În situația în care, din cauza căderilor masive de zăpadă, autovehiculele rămân blocate în afara localităţii, rugăm cetățenii să tragă autoturismul pe partea dreaptă a drumului, în afara părţii carosabile, cu luminile de avarie pornite și să apeleze numărul unic de urgență 112 pentru a indica locul de blocare. Totodată, să pornească motorul şi sistemul de încălzire, câte 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior, cu asigurarea ventilaţiei pe timpul funcţionării motorului autovehiculului prin deschiderea uşoară a unui geam și să cureţe zăpada de pe ţeava de eşapament.
Pentru a fi localizaţi de către echipajele de intervenţie, pe timpul nopţii, să  pornească lumina din interiorul autovehiculului”, anunță ISU Mehedinți printr-un comunicat de presă.

Continue Reading