Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Jandarmii vâlceni au acționat pentru protecţia mediului înconjurător

Publicat

pe

Jandarmii vâlceni au desfăşurat mai multe acţiuni , în urma cărora au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 1000 lei şi 5 avertismente. Având în vedere numărul mare de turişti, acţiunile jandarmilor s-au desfăşurat în toate staţiunile montane din judeţul Vâlcea şi pe traseele turistice din zona acestora.

„Mai mulţi cetăţeni au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de picnic în zone neamenajate în acest scop, nu au strâns deşeurile rezultate în urma consumului sau au parcat autoturismele în locuri nepermise, fapte ce contravin legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic. Acţiunile jandarmilor au avut ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a activitãţilor de picnic, sancţiunile contravenţionale fiind aplicate doar atunci când situaţia a impus acest lucru”, informează Jandarmeria Vâlcea.

Oamenii legii au avut și un mesaj pentru cetățeni, pe care îi învață cum să se poarte în păduri sau în apropierea acestora:  „Atunci când doriţi să vă petreceţi timpul în natură: nu aprindeţi focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, respectaţi regulile privitoare la traseele montane, nu vă abateţi de la acestea şi să nu lăsaţi în urma voastră resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător. Totodată, vă reamintim că ne puteţi solicita sprijinul, ori de câte ori este nevoie, fie în mod direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, este mesajul jandarmilor.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.