duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reguli noi pentru nunți, botezuri sau alte evenimente private, de la 1 septembrie

Guvernul a adoptat în ședința de luni noi reguli pentru organizarea evenimentelor private. Astfel, noile norme stabilesc că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Tot în ședința de azi, Guvernul a decis deschiderea restaurantelor și a cafenelelor.

Mai mult, Guvernul impune și o limită de cazuri de coronavirus la nivel de județ, care, odată depășită, poate duce la închiderea restaurantelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Orban a precizat că ministerele vor emite ordine cu normele specifice care vor fi impuse pentru funcționarea restaurantelor, a teatrelor și cinematografelor.

De asemenea, premierul a adăugat că va exista o limită de cazuri de coronavirus, de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, care, dacă va fi depășită la nivel județean, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor închide. Totuși, se lasă la latitudinea comitetelor județene pentru situații de urgență să permită funcționarea restaurantelor într-o localitate unde incidența cazurilor de coronavirus este sub limita de 1,5/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, chiar dacă la nivel județean acest prag este depășit sau, invers, să închidă activitățile într-o localitate unde pragul este depășit, chiar dacă județul în ansamblu este sub prag. 

„Am inclus un prag privind nivelul de răspândire a virusului la nivel județean, de 1,5 la 1.000 de locuitor în ultimele 14 zile. Am lăsat la nivelul fiecărui comitet județean pentru situații de urgență să aibă posibilitatea să restricționeze activitatea într-o zonă, chiar dacă la nivel de județ indicele nu este depășit”, a exemplificat premierul.

El a mai spus că aceste reguli trebuie comunicate, iar reprezentanții acestor industrii trebuie să le respecte, pentru a nu pereclita sănătatea clienților și a spectatorilor.

„Va trebui să comunicăm aceste reguli. Va trebui să avem discuții foarte clare cu reprezentanții industriei ospitalității, ca să respectă masuile, să nu existe consecințe pentru clienții lor”, a afirmat Ludovic Orban.

Guvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează Digi24.

Politica