sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS avertizează: Copiii în vârstă de 12 ani și peste ar trebui să poarte masca în aceleași condiții ca și adulții

Specialiștii din cadrul OMS (Organizația Mondială a Sănătății) au transmis un avertisment dur părinților, explicându-le de la ce vârstă trebuie să poarte cei mici măști de protecție.

Astfel, copiii în vârstă de 12 ani și peste ar trebui să poarte masca în aceleași condiții ca și adulții, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, se arată în recomandările OMS, citate de a1.ro.

O problemă stringentă pe masa OMS a fost vârsta de la care copiii ar trebui să poarte mască de protecție și acest fapt ține mai ales de dezvoltarea lor treptată. Pe de altă parte, micuții cu vârsta sub 5 ani nu ar trebui să fie obligați să poarte mască! „Această indicaţie este bazată pe siguranţa şi interesul global al copilului şi pe capacitatea sa de a utiliza o mască corect cu o asistenţă minimă”, a precizat OMS.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru categoria de vârstă 6-11 ani, importante sunt efectele potențiale asupra învățământului și a dezvoltării psihosociale și interacțiunile speciale ale copilului cu alte persoane expuse la un risc crescut de a dezvolta o boală gravă.

OMS avertizează că micuții nu ar trebui să poarte mască „atunci când fac sport sau practică o activitate fizică, precum alergatul, săritul sau jocul pe un teren de joacă, pentru ca ele să nu le obstrucţioneze respiraţia”.

Politica