vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Săuleanu, la Primărie. A decis USR-PLUS

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu este candidatul USR-PLUS la Primăria Craiova. Alianta și-a prezentat, la sediul USR din Craiova, candidații la primărie și Consilul Județean. Reprezentanții USR-PLUS nu au reușit să ajungă la o înțelegere cu cei de la PNL pentru candidaturi comune, așa că au decis să anunțe oficial că, pentru funcția de primar al Craiovei, merg pe mâna profesorului Lucian Săuleanu. Pentru președinția Consiliului Județean Dolj alianța îl propune pe Silviu Bratu.

„Dragi craioveni, vin în fața dumneavoastră cu intenția de a candida și de a câștiga alegerile locale alături de o echipă puternică, echipa USR-PLUS. Candidez din convingere, nu din interes. Sunt craiovean, sunt născut în Craiova, educat în Craiova, profesez în Craiova. Este un motiv suplimentar să-mi doresc ca acest oraș să fie mai frumos, în acest oraș să locuim mai bine. Am pornit și în 2017 într-o astfel de cursă electorală ca și independent. Astăzi, cum spuneam, am o echipă puternică și-mi permit într-un început să enumăr câțiva dintre colegii care se vor regăsi în Consiliul Local viitor, pe Cezar Drăgulescu, Cosmin Teodorescu, Manuel Bărțoi, Costin Zăbavă, Iulia Dudu, Denis Fota, Gabriel Popescu. Sunt cei care vor fi alături de mine în această campanie. Noi suntem alternativa în Craiova. Această echipă puternică va reuși să câștige, va reuși să ofere o altă soluție. Administrația craioveană, în acest moment, este deficitară”, a transmis Lucian Săuleanu.

Decanul Baroului Dolj a vorbit despre drepturi, mai exact despre drepturile craiovenilor, pe care vrea să-i vadă mai aproape de primarul orașului, alături de care să clădească o relație care să nu se bazeze mai mult pe politică, ci pe administrație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Fiind jurist, bineînțeles că plec de la niște texte clare și fundamentale, mai puțin cunoscute și mai puțin aplicate. Puțini știu că art. 16 din Constituție spune că toți cetățenii sunt egali, nu numai în fața legii ci și a autorităților publice locale și centrale. Vin cu această nouă viziune pentru că în primul rând, vreau să schimbăm relația primar-primărie și craioveni. Vreau s-o îmbunătățim, vreau ca funcționarii publici să fie văzuți altfel, să ajute, să fie alături de craioveni și vom reuși acest lucru. Spuneam că intenția noastră este de a oferi mai puțină politică și mai multă administrație. Eu chiar cred în acest lucru, anume că, echipa care va prelua și cei de la USR-PLUS sunt convinși că vor reuși, trebuie să schimbe în primul rând, structural această instituție. Tocmai că sunt jurist vreau să eliminăm toate pierderile, mi-am propus nu numai proiecte, și o să le dezvoltăm în perioada următoare”, a mai spus candidatul Alianței USR-PLUS.

Lucian Săuleanu spune că-și va îndrepta atenția spre cartierele Craiovei, nu doar spre centrul orașului și nu vrea să facă promisiuni de ochii lumii, pentru că este de părere că cetățenii sunt sătui de promisiuni.

„Nu vreau să vă fac promisiuni. Cred că sunteți sătui de sutele de locuri de muncă promise, de investiții, de alte avantaje pe care ar fi trebuit să vi le ofere, de la locuințe, blocuri sau transport în comun european. Nu voi face acest lucru, ci doar vă voi spune că mă voi preocupa în fiecare zi să îmbunătățim condițiile din acest oraș. Evident că am în program, evident că-mi doresc, de exemplu, ca viziune să fiu mult mai concentrat și să-mi îndrept atenția către cartiere. Noi trebuie să dezvoltăm nu numai centrul, cartierele au nevoie. Craiovenii din cartiere trebuie să simtă și ei că trăiesc într-un oraș european. Vreau să dezvoltăm în fiecare cartier mici centre, adică să aibă o parcare pietonală, să simtă într-adevăr că au acel confort necesar pentru a trăi zi de zi și să fie mulțumiți. Spuneam că fiind jurist îmi doresc în primul rând, să lămuresc câteva chestiuni foarte importante”, a completat profesorul Săuleanu, care își dorește să implementeze o politică mai transparentă în cadrul primăriei: „Mi-am propus în acest contex transparență. Vreau mai multă transparență. Simt nevoia aceasta. În ultimii ani, tocmai din 2017 când am candidat ca și independent, am încercat să văd și să mă descurc în tot ce înseamnă informație publică oferită de Primăria Municipiului Craiova. Sunt sigur că vom schimba Craiova în bine, proiectul meu a fost și rămâne Craiova și așa cum sloganul arată: «Stradă cu stradă vrem să schimbăm Craiova»”.

Politica