luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 48 de misiuni ale pompierilor în acest weekend

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în acest weekend, pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere, stingerea unui incendiu, deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia o persoană necesita îngrijiri medicale, dar și pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 25 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.

Vineri, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier, produs între două autoturisme, pe DN 6, în localitatea Tâmna. În urma accidentului, o femeie, în vârstă de circa 59 de ani, ce prezenta dureri toracice, a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, ulterior, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

Tot vineri, un echipaj de paramedici din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier, în care un pieton a fost acroșat de un autoturism, în localitatea Cioroboreni, comuna Jiana. În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de circa 71 de ani, a suferit traumatisme minore și a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, care, ulterior, l-au transportat la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, vineri seară, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Malovăț. Alături de cinci voluntari ai SVSU Malovăț, pompierii au limitat și stins incendiul, care a cuprins circa 5 mp de acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă, un aparat electrocasnic și mobilierul dintr-un șopron. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a constituit-o folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Duminică, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs între un autotren și o autoutilitară, pe DN 56A, în localitatea Șimian. În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de circa 65 de ani, ce prezenta traumatisme minore, a primit ajutor medical de la paramedicii SMURD, refuzând transportul la spital. De asemenea, pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorii autoutilitarei.

Tot în acest weekend, pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 18 misiuni, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și patru pentru preluarea și transportul unor persoane, care au necesitat îngrijiri medicale sau au părăsit zona de carantină.

Politica