vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Federația Română de Handbal se vede nevoită să închidă campionatele interne!

Federația Europeană de Handbal (EHF) i-a anunțat pe federalii români că trebuie să înghețe sezonul actual de Liga Florilor și Liga Zimbrilor. Astfel, variantele luate în calcul de FRH de a juca handbal în lunile iulie și august urmează să fie demontate.
Nu se va mai juca niciun meci în actualul sezon, nici în Liga Florilor, nici în Liga Zimbrilor. Astfel, partida restantă a celor de la CSM București nu va mai avea cum să se joace. EHF le-a cerut deja românilor să anunțe echipele ce vor participa anul viitor în Liga Campionilor și în Cupa EHF. Data limită este 1 iunie.
Campionatul intern este singurul care va conta pentru desemnarea echipelor care vor merge în Europa, în sezonul 2020/2021. Așadar, Consiliul de Administrație al FRH se vede nevoit să ia o decizie prin care să aleagă reprezentantele handbalului românesc în Europa.
La masculin, România are dreptul la două formații în European Handball League și două în Cupa EHF, în timp ce la feminin poate trimite o singură echipă în Liga Campionilor și 3 în European Handball League, noua denumire a Cupei EHF. Totuși, președintele Dedu a susține că Federația Română de handbal va face tot ce poate pentru a avea cât mai multe echipe în cupele europene la feminin, ba chiar va solicita un wild-card în Liga Campionilor. Astfel s-a stinge orice conflict între cluburile de top ale Ligii Florilor: CSM București și SCM Rm. Vâlcea.
„Vom face toate demersurile pentru a avea cât mai multe echipe în cupele europene. Vom face lobby la EHF nu doar pentru echipele de Liga Campionilor, ci și pentru formațiile care doresc să participe în celelalte competiții europene”, a spus  Alexandru Dedu la videoconferința pe care a avut-o cu președinții cluburilor feminine luni dimineață.

Politica