vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile avertizează: NU ieșiți la picnic de 1 Mai!

Ministerul de Interne a anunțat amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legea în această perioadă de stare de urgență. Aproximativ 36 de mii de polițiști jandarmi vor fi pregătiți să acționeze pentru protejarea cetățenilor în minivacanța de 1 Mai.

Pe lângă măsurile luate în localități, și trasele turistice vor fi supravegheate de patrule de mii de forțe de ordine, vor fi puncte fixe și mobile de verificare în toată țara. Controale drastice vor fi și la punctele de frontieră.

„Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenţionează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanţele militare şi pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus. În toată ţara, vor fi organizate puncte fixe de verificare şi patrule mobile formate din poliţişti şi jandarmi”, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliţie Monica Dajbog, în declarația de presă de joi seară. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acţioneze peste 150 de grupe de intervenţie, formate din 4 până la 10 lucrători ai ministerului. În teren se vor mai afla, pentru sprijin, şi echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei canine, dar şi ale Jandarmeriei călare.

Cei care nu vor respecta restricțiile trebuie să se aștepte la sancțiuni usturătoare, de la 2.000 la 20.000 de lei. Dacă încălcați și alte interdicții care nu au legătură cu starea de urgență, cum ar fi să faceți grătar sau picnic în zone interzise, sancțiunile se dublează. 

De asemenea, persoanele  aflate în izolare sau în carantină vor fi verificate de echipaje de polițiști și jandarmi care vor patrula inclusiv în zona spitalelor şi a spaţiilor de carantină.

Politica