vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Filipine, prima ţară din lume care închide bursa

Bursa a fost închisă marţi pe termen nedefinit în Filipine, prima ţară din lume care ia o astfel de măsură din cauza epidemiei cu noul coronavirus, relatează digi24.ro care citează AFP şi Reuters.

Tranzacţiile sunt suspendate începând de marţi „până la noi ordine”, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui ţării Rodrigo Duterte, a explicat într-o notă adresată traderilor preşedintele Bursei filipineze, Ramon Monzon.

Tot el a spus că, suspendarea operaţiunilor vizează în egală măsură „să asigure securitatea angajaţilor şi a traderilor din cauza creşterii numărului de cazuri de contaminare cu noul virus”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul persoanelor diagnosticate a ajuns la 142, virusul provocând totodată 12 decese în statul insular din Asia de sud-est.

Guvernul de la Manila a anunţat un plan de 27,1 miliarde de pesos (475 milioane de euro) destinat spitalelor şi susţinerii economiei, care cunoaşte o încetinire.

Indicele PSE, barometrul pieţelor filipineze, a scăzut luni cu 7,9% la sfârşitul şedinţei încheiate mai devreme ca de obicei, pe fondul temerilor investitorilor legate de consecinţele epidemiei.

Închiderea bursei filipineze vine în contextul în care indicii bursieri, dar şi preţul petrolului au plonjat pe tot globul, insensibili la eforturile depuse de băncile centrale, ceea ce a făcut să se vorbească despre ipoteza unei închideri a pieţelor financiare, deşi autorităţile şi operatorii resping, deocamdată, ideea, scrie Agerpres.

Politica