vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile vâlcene au luat încă o serie de măsuri în contextul epidemiei

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de primarul Mircia Gutău, a avut mai multe discuţii despre evoluţia situaţiei în contextul epidemiei de coronavirus şi a stabilit o serie de măsuri imediate. Întrunirea a avut loc sâmbătă dimineaţa, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.
Medicii şi asistenţii de la cabinetele şcolare vor fi detaşaţi la Direcţia de Sănătate Publică: „S-a decis detaşarea între 16 – 22 martie (cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade) la Direcţia de Sănătate Publică a celor 16 medici şi 36 de asistenţi de la cabinetele şcolare din subordinea Municipalităţii, personal ce va fi implicat, în caz de nevoie, în activităţile specifice acestei structuri”, transmit autoritățile vâlcene.
Termenul până la care plata integrală a impozitelor care beneficiază de o reducere de 10% a fost prelungită până la 30 iunie. Totodată, punctele de contact direct cu publicul – casierii, registraturi, puncte de informare etc.- îşi vor adapta, în perioada următoare, programul şi fluxurile de acces, astfel încât să ofere cetăţenilor cele mai sigure condiţii de interacţiune. 
Reprezentanții municipiului au precizat că programul de investiţii al Primăriei continuă: „Primarul Mircia Gutău a explicat că aceste lucrări (de pe bulevardul Tineretului, de la capătul dinspre Ostroveni al podului de peste râul Olăneşti, care au stârnit comentarii negative în mediul on-line) s-au făcut pentru înlocuirea conductei de apă care subtraversează bulevardul în dreptul Catedralei „Înălţarea Domnului”, lucrări ce trebuiau făcute, evident, înainte de demararea, luni, 16 martie, a asfaltării podului Tineretului.
Străzile din Râmnicu Vâlcea vor continua să fie dezinfectate, ba chiar să fie adăugate substanțe specifice începând de astăzi. Curățarea străzilor din municipiu va fi făcută în permanență, mai ales în perioada următoare.
„Încă din cursul lunii februarie, utilajele de curățat străzi din dotarea SC Piețe Prest SA utilizează în apa folosită înainte de aspirația gunoiului strâns de pe străzi detergentul Help Set 3S, care are şi o componentă de dezinfectant. La începutul acestei luni şi în contextul epidemiei de coronavirus, societatea responsabilă de curățenia pe domeniul public al municipiului a comandat substanța dezinfectantă Bionet A15 care, începând de luni, 16 martie, va fi adăugată în apa cu care se vor stropi străzile. Acțiunea de spălare a arterelor de circulație din Râmnicu Vâlcea va continua în regim permanent în perioada următoare, cu excepția zilelor în care se vor mai anunța temperaturi negative”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Politica