vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bilanțul negru al gripei sezoniere a urcat la 35

Numărul românilor uciși de gripă crește de la o zi la alta. .Ultima victimă, un bărbat în vârstă de 62 de ani.

Acesta se afla la secția de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta din Bistrița în stare grava și nu era vaccinat, scrie realitatea.net

Este cel de-al treilea deces înregistrat la Spitalul Județean de Urgență din Bistriţa, de la începutul anului și al patrulea din județul Bistrița-Năsăud.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile au declarat epidemie de gripă la nivel național în urmă cu doar 10 zile, pe 6 februarie, în condiţiile în care numărul total al deceselor era de 18 la acea dată.

Peste 7.500 de cazuri de gripă clinică și peste 993 de cazuri confirmate au fost raportate la nivel național.

Alte 35 de mii de doze au ajuns, săptămâna aceasta, la medicii de familie, dar nu pot acoperi nevoile. Nici în farmacii sau la distribuitori nu se mai găseşte vaccin gripal.

Până la data de 09.02.2020 au fost vaccinate antigripal 1.493.404 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatății, informează potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Pentru aceeași perioadă, în sezonul trecut, până pe 15 februarie 2019 fuseseră deja înregistrate 127 de decese din cauza gripei, de patru ori mai multe decât în actualul sezon, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

În sezonul trecut, 2018-2019, au murit 199 de persoane din cauza gripei. 

Politica