vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a prescris. Achitări în dosarul Transalpina

Omul de afaceri Nelu Iordache şi mai mulţi şefi de la CNADNR Craiova au fost achitaţi în dosarul Transalpina, decizia dată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti fiind definitivă. Faptele s-au prescris. Instanţa a dispus şi încetarea procesului penal împotriva Romstrade, firma lui Nelu Iordache, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.

Nelu Iordache şi mai mulţi şefi de la CNADNR Craiova au fost trimişi în judecată de DNA, în mai 2014, într-un dosar ce a vizat lucrările de modernizare a DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina).
Anchetatorii arătau că în perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ion Dina şi Marin Tudor, diriginţi de şantier; Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului; Mihai Adrian Radu, şef departament; Ştefan Radu, şef birou; Constantin Şerban şi Ştefan Brânaru, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, ar fi certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.

Pentru ca aceştia să aprobe la plată lucrările neefectuate şi materialele de construcţie inexistente, Nelu Iordache, în calitate de administrator la Romstrade (societatea care a primit contractul de executare a lucrărilor), l-ar fi determinat pe Nicolae Dorel Mircea, director la Departamentul Analize – Decontări al societăţii să întocmească în fals mai multe situaţii de lucrări şi facturile aferente, reaminteşte Agerpres. Romstrade era acuzată că a creat CNADNR o pagubă de aproximativ 23 milioane lei, prin decontarea unor lucrări neexecutate, sumă ce a fost recuperată în întregime pe parcursul urmăririi penale.

Politica