Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Mai multe primării din județ nu decontează naveta cadrelor didactice

Publicat

pe

Mai multe primării din județul Gorj refuză să deconteze cheltuielile legate de naveta cadrelor didactice, potrivit igj.ro

Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ, spune că unele primării nu le-au mai dat bani profesorilor din vara anului trecut: „Sunt profesorii care fac naveta la zeci de kilometri și parcurg zilnic zeci de kilometri. Preferă ca, decât să stea prin sălile de judecată să se judece cu consiliile locale, să rămână la pensie. Primăria Ionești nu a acordat banii pentru navetă din luna iunie 2019. La Logrești nu a mai decontat naveta din septembrie 2019. Sunt profesori care fac naveta pe distanțe lungi, fie la Târgu Jiu, fie la Craiova. La Căpreni există o ruptură. Se decontează acum, dar a fost un an întreg în care nu li s-a decontat naveta 2017-2018“.

Și, primăriile localităților Plopșoru, Scoarța și Stoina nu au mai decontat cheltuielile cu transportul cadrelor didactice de câteva luni.

Liderul de sindicat a mai precizat că a încercat să discute cu primarii pentru a găsi o soluție, dar aceștia au motivat că nu au bani la buget: „Justificarea dumnealor a fost că nu au fondurile necesare, dar nu este justificată atâta timp cât se ocupă de alte activități și nu se preocupă calitatea vieții celor care îi învață pe copiii din comună carte“.

Continue Reading