duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Ciolacu este președintele interimar al partidului PSD

Viorica Dăncilă a anunțat marți noapte, la finalul unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv al PSD, ce a durat aproape șase ore, că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Ea a afirmat că acest gest nu este unul de „slăbiciune”, ci unul de „demnitate”, făcut pentru partid. Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta și-a anunțat echipa cu care va conduce partidul în următoarea perioadă, el desemnându-l drept noul secretar general pe Paul Stănescu.

Singurul care nu a demisionat a fost Eugen Teodorovici, a cărui funcție de președinte executiv nu mai există, după dizolvarea Biroului permanent.

Un congres PSD ar urma să fie organizat în februarie. Ciolacu a vorbit despre „nevoia unei resetări a partidului” și a spus că „nu a picat niciun cap” în cadrul ședinței CEx, întrucât Viorica Dăncilă a fost numită președinta organizației de femei a PSD, scrie hotnews.ro
Potrivit PSD, structura de conducere colectivă interimară a partidului va avea următoarea formulă:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedinte interimar – Marcel Ciolacu
Secretar general interimar – Paul Stănescu
Membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea
Membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău
Membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu
Membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber
Membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda
Membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica
Membru Regiunea Sud – Marian Pavel
Membru Regiunea Nord-Est – Dragoş Benea
Membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici
Membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan
Membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea
Membru Regiunea Vest – Laurenţiu Nistor
Membru Regiunea Centru – Vasile Gliga
Membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriela Firea
Membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriel Mutu

Liderii PSD s-au reunit marți seară, de la ora 18.30, la sediul partidului din Șoseaua Kiseleff, într-o ședință a Comitetului Executiv ce se anunța foarte tensionată. Se anunța, mai exact, o răsturnare de situație la vârful PSD: poziția de forță a lui Marcel Ciolacu, care părea că deține susținerea majorității liderilor pentru a prelua conducerea partidului, nu mai era la fel de sigură, după ce taberele au părut a se fi schimbat în rândul social-democraților. Niculae Bădălău, Eugen Teodorovici și Marian Oprișan au început negocieri cu liderii de organizații, iar Viorica Dăncilă nu mai voia să demisioneze, așa cum îi promisese lui Ciolacu cu o seară în urmă.

Politica