vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contra și-a dat demisia: „Plec!”

Mirel Rădoi e principalul favorit să ocupe postul de selecționer al României.

Imediat după meci, Cosmin Contra a anunțat: „Decizia e de a nu mai continua la națională pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul, calificarea la EURO. În principiu voi merge la tragerea la sorți de vineri. Biletele erau cumpărate deja. Dar trebuie să vorbesc cu președintele Răzvan Burleanu. Pe această cale vreau să-i mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru că mi-a dat șansa de a fi antrenorul naționalei. A fost o mândrie să fiu selecționerul României. Vreau să le cer iertare fanilor pentru că nu am putut să fac mai mult la echipa națională. Au fost și lucruri bune pe care le-am făcut. De exemplu, azi am avut mai mulți jucători de la U21 pe teren”.

Selecționerul a aruncat săgeți otrăvite spre jucătorii săi: „Mi-am asumat toată răspunderea pentru ce se întâmplă şi pentru ce s-a întâmplat la echipa naţională, dar ar trebui să faceţi o analiză serioasă pentru ce se întâmplă în fotbalul românesc şi cu jucătorul român. Pentru că nu e mare dramă să pierzi 5-0 cu Spania, cât e mai mare drama să ajungi pe un stadion ca Wanda Metropolitano, împotriva Spaniei, şi nu poţi să alergi, nu poţi să ai o atitudine şi Spania are o atitudine mai bună ca a ta. De ce nu au avut atitudine? Întrebaţi-i pe ei. Am insistat foarte mult pe această atitudine şi pe cei 12.000 de români care au venit să-i vadă, dar se pare că mesajul nu a ajuns la ei. Singura explicaţie e că necalifcarea sau pierderea meciului cu Suedia a făcut ca jucătorii să se relaxeze din toate punctele de vedere şi era păcat, pentru că în martie mai au două meciuri şi dacă nu vor schimba această atitudine, şi nu-şi vor da seama de nivelul la care au ajuns şi la care trebuie să joace, atunci nu se vor califica”.
Mirel Rădoi este în pole-position pentru a prelua locul lăsat liber de Contra, cel puțin la barajul din Liga Națiunilor, ce se va desfășura în martie. În cărți mai sunt Marius Șumudică și Dan Petrescu. Mircea Lucescu nu a fost contactat de federali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica