vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unde s-au pierdut punctele în Gruia: experimentele lui Piți sau eroarea lui Acka?

„Nu mă mulțumesc cu egalul, mergem la victorie la Cluj”, decreta Pițurcă înaintea meciului în care oltenii n-au tras pe poartă, iar gazdele au avut posesie 86% în actul secund.
Victor Pițurcă pare la ora căutărilor pentru crearea unei echipe invincibile. Mutările de până acum nu au fost însă câștigătoare. Reprofilarea lui Bancu de pe banda stângă în centrul liniei mediane nu a fost o soluție optimă. În week-end, în Gruia, Pițurcă a continuat să surprindă în alcătuirea primului 11. I-a lăsat în afara lotului pe Ivanov și Qaka, pe Mateiu l-a pironit pe bancă, unde optarul a rămas până la ultimul fluier, și i-a urcat în linia de mijloc, alături de Cicâldău, pe Mățel și Cosic, ambii fundași la origini.
Pentru 0-0 tactica s-a dovedit bună până la eroarea lui Acka, pasă la adversar din care a izvorât primul gol. A clacat și Pigliacelli cu o respingere în față, iar soarta meciului era deja pecetluită. Pițurcă a trimis o săgeată, cu vârful bont, spre defensivă: „Nu cred că am terminat în genunchi, dar dacă faci cadouri CFR-ului, normal că te execută. Felicitări CFR-ului, au meritat victoria pentru că parcă și-au dorit mai mult. Atâta timp cât nu înscriem, nu putem avea pretenții să câștigăm punct sau puncte. Poate mesajul de la pauză s-a înțeles, însă trebuie să se înțeleagă prin tot ceea ce faci pe teren. Meciul se îndrepta spre un 0-0, fără probleme, însă când ai mingea în posesie și greșești, iar apoi greșești în continuare… Însă asta e istoria acestui meci, am pierdut, gata. Chiar dacă ne-au lipsit cei mai buni 2 jucători, nu putem da vina pe asta. Avem un lot valoros, indiferent cine joacă trebuie să se descurce. Și am demonstrat în prima repriză, când am controlat jocul. Diferența s-a făcut în repriza a doua, când CFR și-a dorit mai mult victoria”.
Zakaric a debut în tricoul CSU, dar nu a impresionat. Motivul l-a explicat antrenorul: „E la primul meci după mult timp, dar altul e potențialul său. Acum arată la 50-55% din calitățile sale”. Cu Zakaric la 50%, cu Ivan neregăsindu-și forma din trecut, CSU nu a contat în ofensivă, în ciuda faptului că și Dan Petrescu a aliniat o echipă experimentală, cu multe rezerve. Dacă linia a doua a CFR-ului i-a făcut pe olteni să nu miște în front se cer acțiuni rapide din partea lui Pițurcă, pentru că șansele la titlu, obiectiv auto-impus de antrenor, scad altfel drastic. În urma înfrângerii din Gruia, CSU Craiova rămâne pe 3, dar la 4 puncte distanță de liderul CFR Cluj.

Politica