vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectul meu – Oraşul meu. Primăria vrea să implice craiovenii în viaţa oraşului

Primăria Craiova aderă la platforma decid.ro, creată în 2018, de o firmă din Mureş, o platformă web prin care, spun cei care au creat-o, cetățenii localității pot depune proiecte de interes pentru comunitate pe care apoi primăria le va implementa.

Este vorba despre conceptul de bugetarea participativă, un proces online derulat de catre primaria unei localitati, prin care ideile și inițiativele propriilor locuitori influențează direct modalitatea de cheltuire a unei părți din bugetul local.

În Craiova, municipalitatea derulează astfel de acţiuni pe bugetul participativ sub sloganul „Proiectul meu – Oraşul meu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cetățenii se pot implica activ în desfășurarea procesului, prin identificarea și semnalizarea problemelor comunității și prin înaintarea sub formă de proiecte a noilor soluții. Aceste proiecte urmează să fie analizate și validate de către reprezentanții autorității locale și să fie supuse unui proces de votare. Proiectele care vor aduna cel mai mare număr de voturi vor fi implementate”, arată reprezentanţii firmei care au creat platforma on-line.

Locuitorii Băniei pot depune proiecte pentru a obţine finanţare pe pe craiova.decid.ro

Bugetul alocat este de 200.000 euro, valoarea maximă a unui proiect este de 50.000 euro. Se pot înscrie persoane fizice, persoane juridice, ONG-uri. Condiţia este să aibă vârsta peste 18 ani şi să fie locuitor al municipiului Craiova sau să lucreze în Craiova, iar proiectul să fie strict legat de activitatea oraşului. (…) Axele pe care ne-am gândit noi să se desfăşoare sunt legate de infrastructură, siguranţa circulaţiei, cultură, strategie şi planificare urbană”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Perioada de depunere a proiectelor este 1 noiembrie – 1 decembrie, iar cele mai bune proiecte ar urma să fie votate de craioveni în perioada 23 decembrie-23 ianuarie. Câştigătorii vor fi desemnaţi pe 24 ianuarie, iar banii pe care aceştia ar urma să îi primească vor fi prevăzuţi în bugetul pe 2020.

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a adăugat: „Cu fonduri europene vom crea un portal de servicii pentru cetăţenii municipiului Craiova, un portal prin care dumnealor pot, prin această digitalizare, să acceseze şi noi să livrăm către dumnealor foarte multe documente. Ne propunem noi, prin acest proiect, minim 10 servicii precum autorizaţii de liber acces, acord de ocupare temporară a domeniului public”.

Este vorba despre proiectul „Standarde și Instrumente în Implementarea Managementului Calității Administrative la nivelul Primăriei Municipiului Craiova”, finanțat în cadrul POCA 2014-2020, conform unui contract încheiat anul trecut, în luna iunie, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Primăria Craiova.

În plus, tot prin acest proiect, craiovenii ar urma să voteze proiecte ce pot primi finanţare de la Primăria Craiova. 

Politica