marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Și-au pus pe jar părinții, după ce au plecat de acasă. Polițiștii i-au găsit

Mai mulți copii din județul Dolj au fost dați dispăruți luni de familiile lor. Polițiștii doljeni s-au mobilizat și i-au găsit. Teferi și nevătămați.
O femeie din Cerăt a mers, luni, la postul de poliție din localitate și a anunțat dispariția a trei copii, între care și nepotul său.
Este vorba despre doi băieţi de 11 şi 13 ani şi o fată de 12 ani, toţi din Cerăt, care obișnuiesc, conform Poliției, să plece în municipiul Craiova. De altfel, copiii au fost găsiți în Gara Craiova.
„S-a constituit un colectiv de lucru format din poliţişti din cadrul Poliției Oraşului Segarcea și Secției 14 Poliție Rurală Bârca, iar în jurul orelor 22.00, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliției Municipiului Craiova și Poliției Transporturi Feroviare, cei trei minori au fost găsiți în gara din Craiova. Aceștia au fost încredințați familiilor, ocazie cu care au declarat că au plecat voluntar de la domiciliu în jurul orei 17.00, iar pe perioada cât au fost plecați nu au fost victimele vreunei infracțiuni”, arată IPJ Dolj. Polițiștii au informat în acest caz şi Protecția Copilului.
Alte două fete au fost date dispărute, luni, în Bratovoești. Plecaseră la prieteni, în Ostroveni.
„Polițiștii doljeni au fost sesizaţi de o femeie de 41 de ani, din Bratovoeşti, cu privire la faptul că fiica, în vârstă de 15 ani, a plecat voluntar de la domiciliu, din data de 2 august a.c. şi nu a mai revenit. Pe parcursul efectuării verificărilor, poliţiştii au mai fost sesizaţi şi de către un bărbat de 43 de ani, din aceeaşi localitate, despre faptul că şi fiica sa a plecat voluntar de la domiciliu, în ziua de 28 iulie a.c., existând posibilitatea ca cele 2 minore să fie plecate împreună. Având în vedere cele sesizate, la nivelul Poliţiei Municipiului Craiova a fost formată o echipă de căutare, care, în urma activităţilor desfăşurate, au depistat cele 2 minore, în comuna Ostroveni”, conform IPJ Dolj.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că în toată această perioadă cele două fete au fost la prietenii lor și nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Și în acest caz a fost sesizată Protecția Copilului. Cele două minore au fost încredinţate familiilor lor.
O altă fată, de 15 ani, din Segarcea și-a speriat mama după ce a fugit de acasă. Plecase la prietenul ei, din Valea Stanciului.
„Polițiști din cadrul Poliției Oraşului Segarcea au fost sesizaţi de o femeie de 43 de ani, din localitate, cu privire la faptul că fiica sa de 15 ani a plecat voluntar de la domiciliu. A fost constituită o echipă de poliţişti din cadrul Poliției Oraşului Segarcea și Secției 13 Poliție Rurală Segarcea, care, în urma verificărilor efectuate, a identificat-o pe minoră în comuna Valea Stanciului, la locuința unui tânăr de 22 de ani. Minora a precizat că a plecat de bunăvoie de la domiciliu, întrucât mama și fratele său nu erau de acord cu relația de prietenie pe care o avea cu tânărul de 22 de ani, iar pe timpul cât a fost plecată nu a fost victima vreunei infracțiuni”, transmit reprezentanții Poliției Dolj.
Și tot luni, poliţiştii 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi telefonic de o femeie de 37 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în seara zilei de 4 august, fiica sa, de 20 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu împreună cu fiul său minor, în vârstă de 2 ani, fără să mai revină.
Tânăra plecase de acasă fără telefonul mobil, dar i-a trimis unei rude un mesaj prin care spunea că a plecat pentru a se întâlni cu un bărbat. Polițiștii au găsit copilul de doi ani acasă la mătuşa concubinului tinerei de 20 de ani.
„Având în vedere cele constatate, poliţiştii au solicitat deplasarea unei echipe mobile de asistenţi sociali, aceştia stabilind ca minorul să rămână în grija bunicii materne a tinerei de 20 de ani. De asemenea, s-a solicitat în scris autorităţii de protecţie a copilului din judeţ să fie luate măsuri legale de către aceștia, conform competențelor ce le revin pentru ca minorul să nu se afle în vreo situație de risc”, arată IPJ Dolj.
Polițiștii au reușit să ia legătura și cu tânăra de 20 ani, prin apel video, dar aceasta a spus că a plecat voluntar de acasă și nu a vrut să spună unde se află.
„Continuând verificările, poliţiştii au identificat locaţia unde se afla tânăra, aceasta fiind condusă la sediul poliţiei, unde a declarat, în urma audierii sale, faptul că plecarea sa a fost voluntară şi nu a fost victima vreunei infracţiuni”. mai arată IPJ Dolj.

Politica