joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Apel la 112: Am şi eu două vaci şi a venit un bou. Să-şi ţină domne’ boul închis!

Pompierii din Gorj au primit un apel pe 112 de la un un bărbat dintr-un sat din Gorj, care are două vaci şi în curtea căruia ajungea un bou.

Pentru a anima povestea, dispecerul de pe ISU Gorj i-a spus „Moş Peleus”, iar povestea lui, numită „Boul lui Moş Peleus”, a fost postată pe Facebook.

„Dispecerul: Bună ziua! Aţi sunat la pompieri! Ce urgenţă aveţi?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Moş Peleus: Domnule, mă scuzaţi că vă deranjez, am şi eu două vaci şi a venit un bou al…că nici nu ştiu al cui e, mi-a rupt gardul şi vine la vacile mele…să vină domne’ o maşină aici!

Dispecerul: Domnule, dumneavoastră sunteţi rănit? Vă simţiţi rău? Aveţi o situaţie de urgenţă? Ceea ce ne-aţi spus până acum nu reprezintă o situaţie de urgenţă care să necesite intervenţia pompierilor!

Moş Peleus: Domnule să vină o maşină pe uliţă că mi-a rupt gardul, a venit la vacile mele! De 3 luni tot vine la vacile mele! Acum mi-a rupt gardul şi noroc că l-am lăsat în pace că altfel nu scăpăm cu viaţa! Să veniţi aici să vedeţi! Să-şi ţină domne’ boul închis! Ce caută domne’ la vacile mele?”, este dialogul amuzant expus de reprezentanţii ISU Gorj, pe Facebook.

Cum apelul era ascultat şi de un poliţist, acesta a intervenit pentru a obţine mai multe date, astfel încât să rezolve situaţia.

„Cam greu să-l întrerupi pe Moş Peleus, pentru că era negru de supărare pe boul care i-a necinstit vacile. Gardul ca gardul, dar cu vacile cum rămâne?”, se întreabă reprezenţii ISU Gorj.

Aceştia nu ştiu care a fost finalul poveştii boului lui Moş Peleus, întrucât cazul a fost preluat de poliţişti. Pompierii se întreabă, totuşi, dacă apelul a fost sau nu justificat.

„Cert este că pompierii nu sting focul de împerechere al animalelor! Noi doar salvăm animalele atunci când este cazul!”, spun ei.

Lui Moş Peleus i-au transmis că speră ca stăpânul boului să-i repare gardul.

„Iar cu ruşinea văcuţelor…vorba aia: <Nu-i dracul atât de negru!> S-a întâmplat şi la case mai mari! Dacă privim partea bună, poate, peste nouă luni şi ceva, Moş Peleus va avea patru văcuţe, nu doar două”, încheie povestea pompierii gorjeni.

Politica