sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Utilizatorii WhatsApp, îndemnaţi să facă UPDATE cu ultima versiune

„Un actor cibernetic avansat” a exploatat o vulnerabilitate majoră a aplicaţiei de mesagerie online WhatsApp, deţinută de Facebook, reuşind să instaleze un program clandestin de monitorizare pe telefoane şi alte dispozitive, potrivit Mediafax care citează Sky News.

WhatsApp a transmis că aplicaţia a vizat un „număr precis” de utilizatori, fiind orchestrată de „un actor cibernetic avansat”.

Compania a lansat un update care a eliminat această vulnerabilitate, îndemnând toţi utilizatorii să-şi actualizeze aplicaţia ca măsură de precauţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, WhatApp a anunţat că echipa de securitate a companiei a fost prima care a identificat vulnerabilitatea, la începutul acestei luni, şi a informat grupuri pentru protecţia drepturilor omului, anumite firme de securitate şi Departamentul de Justiţie din SUA.

De semenea, WhatsApp a transmis că aplicaţia a vizat un „număr precis” de utilizatori, fiind orchestrată de „un actor cibernetic avansat”.

Compania a lansat un update care a eliminat această vulnerabilitate, îndemnând toţi utilizatorii să-şi actualizeze aplicaţia ca măsură de precauţie.

Vulnerabilitatea a fost utilizată pe data de 12 mai în cadrul unui atac cibernetic ce a vizat telefonul mobil al unui avocat din Marea Britanie. Avocatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este implicat într-un proces împotriva NSO, intentat de un grup de jurnalişti mexicani şi un dizident saudit.

Compania NSO Group a comunicat că investighează cazul acestor atacuri ce vizează aplicaţia WhatsApp.

Politica