vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan, angajat al Academiei de Poliţie

Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan, el fiind ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, au precizat miercuri, pentru AGERPRES, surse judiciare.


Ofiţerul de poliţie Adrian George Bărbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina şi va fi adus, în calitate de suspect, la Bucureşti, unde sunt puse în aplicare două mandate de percheziţie, informează sursele citate.

De asemenea, au loc percheziţii și la locuința ofițerului de Poliție, fiind puse în aplicare două mandate de percheziție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, îşi arăta preocuparea faţă de ameninţarea primită de jurnalista Emilia Şercan, ea anunţând atunci că poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz.


În 17 aprilie, jurnalista Emilia Șercan a anunțat, pe Facebook că a primit amenințări cu moartea. Șercan, cea care în ultimii ani și-a făcut un renume din anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de învățământ, cel mai recent la Academia de Poliție, scria: „Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum.”

Ea spunea că a depus plângere la Poliția Capitalei și că ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre aceste amenințări.

În fragmentul din mesajul de amenințare pe care l-a redat pe Facebook scria: „Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ce va urma, totul depinde de tine. Oprește toate activitățile pe care le ai in desfășurare… dacă nu vrei sa urmeze calvarul. Vrei sa ajungi (…)”. Continuarea e cenzurată, spune Șercan, „pentru a-i proteja pe cei dragi mie”.

Precedentele mesaje pe Facebook ale Emiliei Șercan se refereau la piedicile pe care Academia de Poliție i le ridică în încercările sale de a cerceta cazuri de plagiat la această instituție.

Politica