vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU încheie săptămâna patimilor cu un egal din trei jocuri!

În 8 zile, Bancu și ai săi s-au îndepărtat de cele două trofee la care visau suporterii alb-albaștri.

CSU Craiova – CFR Cluj 0-0

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 18.000

Policlinica Buna Vestire Craiova

U Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, T. Ferreira – Martic, Mateiu, Mihăilă (68 Bic), Cicâldău, Bancu – Cristea, Fortes (75 Bărbuț). Antrenor: Devis Mangia

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Dokovic, Bordeianu, Deac (90 Peteleu) – Omrani, Bud (78 Moutinho), Păun. Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Marius Avram

Cele trei meciuri din ultimele opt zile au dat peste cap obiectivele fixate de conducere pe repede înainte în această primăvară. Bătălia pentru titlu și bătălia pentru Cupă s-au încheiat prematur. În ciuda înfrângerii cu Viitorul, de pe teren propriu, din prima manșă a semifinalelor, scor 1-2, Cupa pare un obiectiv mai ușor de atins decât campionatul. După eșecul cu FCSB a urmat remiza albă cu CFR Cluj, un singur punct din 6 posibile, Craiova rămâne la 7 lungimi în urma primului loc.

Contra CFR Cluj, Mangia a trimis în teren o echipă super-ofensivă. Dar în absența golgheterului Koljic, oltenii nu și-au creat șanse mari de gol. Au ratat în schimb oaspeții vreo 4 clare. Vârfurile Omrani și Bud fiind ratangii de serviciu. După raportul ocaziilor mari de gol, 0-4, Craiova ar trebui să se declare mulțumită cu punctul smuls acasă, în fața a 18.000 de fani.

După joc, Mangia a spus: „Jucătorii au pus toate energiile în teren. Ei s-au apărat bine, nu pot să reproșez nimic. În repriza a doua a fost un pic mai dificil, în special în final, întrucât ei aveau 10 jucători proaspeți. Normal că sunt mai puține șanse la titlu, dar noi trebuie să continuăm cu munca noastră. Jucătorii au evoluat în trei meciuri foarte dificile într-o săptămână, nu a fost simplu. În aceste zile e important să recuperăm energie, și mergem la Viitorul să facem un meci bun, să luăm puncte”.

Veteranul Cristea spune că punctul obținut dă încredere și elan juveților: „Mi-e greu să trag concluziile, dar cred că e un punct important pentru noi, pentru că ei au avut o zi în plus de odihnă. E un egal împotriva liderului, care ne dă încredere. Noi suntem încrezători, gândul nostru e la meciul cu Viitorul, din runda următoare. A fost un meci închis, în care nicio echipă nu a vrut să riște. Știam că se vor închide, că în partea a doua ei vor fi mai proaspeți. Sper să revenim, să câștigăm la Viitorul și după aia va fi o cu totul altă discuție”.

În timp ce Mateiu e de părere că CSU Craiova a fost mai bună: „Ne pare rău, ne-am dorit victoria. Am jucat mult mai bine decât ei. Trebuia să câștigăm noi astăzi. Cred că meritam mai mult de la săptămâna asta, meritam mai mult și cu Steaua, și cu Viitorul. Și azi noi am fost echipa mai bună, mergem mai departe. Dacă batem toate meciurile… Eu am încredere că avem un grup foarte bun. Dacă învingem la Viitorul avem mari șanse”.

Politica