marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Marian Neacşu, audiat în dosarul lui Mircea Drăghici

Fostul secretar general al PSD Marian Neacşu s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiat în dosarul lui Mircea Drăghici legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la AEP, scrie Agerpres.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sediul instituţiei, dacă declaraţia dată în faţa procurorilor anticorupţie poate fi considerată defavorabilă trezorierului PSD, Mircea Drăghici, Neacşu a spus: „N-are de ce să fie defavorabilă. Eu am spus ceea ce ştiam. Atât şi nimic mai mult. Evident că audierea s-a făcut şi în prezenţa avocaţilor aleşi de domnul Drăghici”.

Potrivit DNA, în calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, Mircea Drăghici şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii susţineau că acel contract de închiriere a fost încheiat pentru o perioadă de 10 ani, începând cu data de 1 martie 2018 până la 1 martie 2029, valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 de euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranşe de cel puţin 19.000 de euro pe lună, timp de 18 luni.

spot_img
spot_img

Politica