joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vremea rea a închis pârtiile

Vremea rea le-a stricat vacanțele turiștilor veniți la munte să se distreze. Mulți nu au putut schia pentru că pârtiile au fost închise, iar instalațiile pe cablu au fost puse în funcțiune abia după prânz. Pe domeniul schiabil de la Sinaia, în zona de vârf, viscolul a ridicat troiene de până la 3 metri.

Stațiile instalațiilor de transport pe cablu au fost îngropate în zăpadă, mai ales la Cota 2000. Acolo s-a ajuns doar cu telecabina până la prânz. Administratorii domeniului schiabil au amenajat cu greu o pârtie.

Pârtiile cele mai dificile au fost închise din cauza pericolului avalanșelor. Cu toate avertismentele, unii schiori s-au aventurat și pe pârtiile periculoase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și stațiunea Rânca a fost îngropată în zăpadă iar la altitudini mari a fost cod roșu de avalanșă. Blocați în cabane, turiștii au așteptat intervenția drumarilor ca să poată pleca acasă și au acuzat autoritățile că nu și-au făcut treaba.

Oficialii din zonă spun că a nins atât de mult, încât capacitățile de intervenție le-au fost depășite.

După prânz, traficul a fost reluat pe ambele sensuri între Rânca și Novaci, dar nu și pentru mașinile de mare tonaj.

Ca să evite orice fel de incident, jandarmii au fost prezenți la ieșirea din orașul Novaci, unde a fost instituit filtrul Poliției. În ciuda faptului că drumul a fost mai mult închis în aceste zile libere, mulți turiști au continuat să urce la Rânca numai pentru peisajele demne de Polul Nord.

În munţii Făgăraşului riscul producerii unor avalanşe este mare: 4, pe o scală de la 1 la 5.

Salvamontiștii sibieni cer turiștilor să nu urce pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraşului şi să evite practicarea sporturilor de iarnă.

Politica