miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Peste 4.000 de oameni, implicaţi în acţiunile de deszăpezire şi combatere a poleiului

Ministerului Transporturilor a trimis un comunicat în care arată că, peste 4.000 de oameni, aflaţi în bazele şi comandamentele de la nivel regional şi central, sunt implicaţi în acţiunile de deszăpezire şi combatere a poleiului.

De asemenea, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dispune de peste 3.000 de utilaje, respectiv autobasculante cu lamă şi răspânditor, turbofreze, încărcătoare, autovehicule de intervenţie şi autovehicule cu şenile iar stocurile de sare şi clorura de calciu sunt permanent completate pe măsură ce se consumă.

În comunicatul trimis, Ministerul Transporturilor menţionează că echipele feroviare vor face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal care are la dispoziţie 92 de drezine pantograf şi alte utilaje necesare, astfel încât să menţină operaţional traficul pe toate magistralele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trenuri CFR Călători afectate de condiţiile meteo nefavorabile: pe secţia de circulaţie 900 Bucureşti – Timişoara: trenul IR 1695 Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara Nord a fost afectat de închiderea accidentală Valea Alba – Drobeta Turnu Severin Mărfuri (lipsa tensiune în firul de contact de la ora 4,32 la ora 10,01); un tren IR anulat pe ruta Bucureşti Nord – Craiova ca urmare a întârzierilor înregistrate de trenuri la îndrumarea din staţia Bucureşti Nord; un tren Regio anulat pe ruta Balota – Orşova; un tren Regio anulat pe ruta Orşova – Drobeta Turnu Severin.

Pe secţia de circulaţie 800 Constanţa -Bucureşti Nord, din totalul de 12 trenuri Interregio care circula zilnic, au fost anulate trei trenuri; din totalul de 10 trenuri Regio care circula zilnic, au fost anulate cinci trenuri, în circulaţie fiind cinci trenuri, din care patru trenuri pe ruta Bucureşti – Constanţa; pe secţia de circulaţie 700/ 701 Slobozia – Urziceni- Bucureşti Nord – au fost anulate două trenuri Regio pe ruta Slobozia Veche – Bucureşti Nord şi retur ( R 8123/R 8122); pe secţia de circulaţie 500 Bucureşti Nord – Buzău – Suceava – un tren Interregio a fost anulat pe ruta Bucureşti -Buzău; un tren Regio a fost anulat pe ruta Bucureşti – Ploieşti Sud.

Conform comunicatului, aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor sunt funcţionale. Exista întârzieri la decolare cauzate de procedurile specifice iernii. Degivrarea se face cu pasagerii la bord şi se intervine constant pe piste, platforme şi căi de rulare.

De asemenea, în comunicat se menţionează că în prezent sunt suspendate manevrele în portul Constanţa Sud fluvial, din cauza vântului. Totodată sunt închise următoarele căi navigabile: Bara Sulina şi Canalul Dunăre-Marea Neagră (km 0 – km 15), din cauza vântului şi a vizibilităţii reduse. În aceasta perioada au fost suplimentate stocurile de materiale antiderapante şi au fost dublate efectivele de personal.

Politica