joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Reguli stricte în şcoli, de teama gripei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj cere şcolilor din judeţ să facă triaj epidemiologic zilnic în rândul elevilor şi să ia măsuri cu privire la curăţenie şi dezinfecţie.
O adresă în acest sens a fost trimisă de DSP Inspectoratului Şcolar, care, la rândul său, a informat unităţile de învăţământ din Dolj.
Astfel, începând de luni, se impune realizarea triajului epidemiologic zilnic în colectivitățile unde nu există personal medical școlar de către cadrul didactic de la prima oră și raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire sau focarelor înregistrate la nivelul unităților de învățământ.

Totodată, este necesară colaborarea cu personalul medical de la cabinetul medical școlar, acolo unde există, pentru asigurarea normelor de igienă personală atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi/preșcolari (spălat pe mâini, evitarea aglomerărilor, repaus la domiciliu în cazul observării semnelor de boală, folosirea șervetelelor umede și uscate).
În plus, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj cer intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție (după fiecare pauză școlară la grupurile sanitare și pe holuri și după ore în toate spațiile), deschiderea largă a ferestrelor prin aerisire în timpul pauzelor școlare, ștergerea suprafețelor (bănci, clanțe) cu soluții dezinfectante.

Politica