joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

,,Găinari” de Mehedinți: Unii fură lemne, alții drujbe, alții mașini

Polițiștii Postului de Poliție Gogoșu județul Mehedinți au depistat un bărbat de 28 ani, din comuna Burila Mare, județul Mehedinți, după ce a tăiat fără drept un număr de 11 arbori de esență salcâm din pădurea proprietate privată a cetățenilor, situată în extravilanul satului Vrancea, comuna Burila Mare, județul Mehedinți. În cauză s-a procedat la ridicarea în vederea confiscări a materialului lemnos și a fierăstrăului mecanic, urmând a se stabili de către organele silvice valoarea prejudiciului cât si partea vătămată.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 107 din Lg. 46/2008. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvc Șimian până la definitivarea cercetărilor.

Cercetat pentru furt calificat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un bărbat de 51 ani, din comuna Pădina, județul Mehedinți a sesizat prin SNUAU 112, faptul că persoane necunoscute i-au sustras o dujbă dintr-o anexă a locuinței sale.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Postului de Poliție Jiana care au stabilit faptul că în data de 19.01.2019, în jurul orei 08.00, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței apelantului, iar dintr-o anexă au sustras o drujbă, prejudiciul creat fiind de 500 lei. În urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 45 ani, din comuna Pădina, bănuit de sustragerea motofierăstrăului, iar la locuința acestuia a fost găsită drujba în cauză, care a fost restituită persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228-229 din Codul Penal.

A furat o mașină

Secția 1 de Poliție Rurală Izvoru Bîrzii a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 67 ani, din comuna Breznița Ocol, județul Mehedinți, cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 02:00, în timp ce se afla la domiciliu, un prieten al fiului său, care venise în vizită la acesta i-a sustras autoturismul.

La fața locului s-au deplasat polițiștii secției, iar din verificările efectuate au stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Șimian, în timp ce se afla în vizită la fiul apelantului, a sustras cheile de la autoturismul acestuia și a parcurs distanța din comuna Breznița Ocol până în municipiul Drobeta Turnu Severin și retur, avariind ușor autovehiculul.

Din verificări, polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 230, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art.335, alineat 1 și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art.336 alin. 1 din Codul Penal.

Politica