vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crucea, recuperată din Dunăre de un bărbat de 47 ani

Obiceiul recuperării crucii florale aruncate de preot în Dunăre se păstrează în Drobeta Turnu Severin.

De Bobotează, peste o mie de oameni s-au adunat în Portul Drobeta Turnu Severin pentru a lua parte la slujba susţinută de PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

„Suntem foarte bucuroși pentru că acum, la sărbătoarea Bobotezei, Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat și cu ger zilele trecute, dar acum cu un soare foarte frumos. Iată cum sclipește pe albia bătrânului fluviu Dunărea, iar noi slujitori credincioși care am venit cu toții aici plecăm cu inimile pline de bucurie. Vom folosi apa sfințită a cărei slujbă am oficiat-o aici pe tot parcursul anului și îl rugăm pe Dumnezeu ca 2019 cu ajutorul Lui și cu rugăciunile pe care le săvârșim fiecare dintre noi să fie un an mai bun pentru fiecare familie, pentru bătrâni, pentru tineri. Și mai ales să dăruiască Dumnezeu liniște lăuntrică, dar și pace și să îndepărteze războiul dintre noi, să îndepărteze toată molima, tot ceea ce este dezbinător”, a spus PS Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După slujba sfinţirii Aghiasmei Mari, ce a fost săvârşită, au fost sfinţite şi apele fluviului, iar un bărbat s-a aruncat în apă pentru a recupera crucea florală din Dunăre, scrie adevărul.ro.

„Vin de la Orșova și mă pregătesc de cel puțin șase luni. Nu îmi este frig, Dumnezeu îmi dă putere, iar vremea este destul de frumoasă”, a spus Nicolae Călușeru (47 de ani), care lucrează la Șantierul Naval din Orșova. Omul spune că ține la această tradiție și că în fiecare an se aruncă în Dunăre după cruce, notează sursa citată.

sursa foto: adevarul.ro

 

Politica