marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2.000 de elevi doljeni primesc bani de liceu

2.053 de elevi din judeţul Dolj primesc anul acesta „Bani de liceu”. Aceştia vor primi lunar, de la stat, câte 250 lei, dacă se duc la cursuri şi au medii bune la purtare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, listele cu beneficiarii Programului Național pentru protecție socială „Bani de liceu” au fost afişate vineri.
„La nivelul județului Dolj, pentru anul acesta școlar, au fost înregistrați 2.053 beneficiari ai Programului Național pentru protecție socială „Bani de liceu”.
Cele mai multe solicitări au fost înregistrate la: Liceul Tehnologic „Petre Baniță” Călărași – 137 beneficiari, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu” Filiași – 114 beneficiari, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Băilești – 113 beneficiari, Liceul Teoretic „C-tin Brâncoveanu” Dăbuleni – 104 beneficiari, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos – 103 beneficiari, Colegiul Național Economic „Gh. Chițu” Craiova – 103 beneficiari”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Dolj.
Până pe 2 octombrie se pot depune contestaţii, iar pe 6 noiembrie vor fi afișate listele cu beneficiarii, după contestații.
„În noul an școlar 2018-2019, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar cât primea până în prezent.

asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară.
Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție. Sprijinul se acordă pentru elevii care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învățământul profesional”, conform ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elevii pot rămâne fără acest sprijin financiar dacă absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ, dacă sunt eliminaţi de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, dacă au sub nota 7 la purtare, dacă nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau dacă sunt exmatriculaţi.

Politica