luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gunoi găsit la marginea drumului, trimis prin curier celui care l-a aruncat

Ce poți să faci cu gunoiul de pe marginea drumului? Îl faci pachet și îl trimiți prin firmă de curierat celui care l-a aruncat acolo. Asta a făcut un bărbat din Bacău care poposise lângă o pădure imediat la ieşirea din Ostroveni spre Calafat. Aflat în concediu, acesta a ales să viziteze zona județului Dolj.

Impresionat de ce a văzut aici, dar dezamăgit de oameni, Marius George Căleap povesteşte: „În excursia în care am fost recent am avut parte și de momente mai puțin plăcute din cauza nesimțirii unora care își aruncă gunoiul pe unde apucă. Imediat la ieșirea din Ostroveni spre Calafat e o pădure în care am făcut un mic popas. În timp ce parcam am observat că lângă mașină e un morman de gunoaie aruncate recent. Mi-am dat seama de asta pentru că în morman erau chitanțe care nu fuseseră luate de vântul care bătea în zonă. Fiind pe același sens de mers am realizat că individul tocmai ce ieșise din comuna pusă la punct și totuși a aruncat gunoiul pe jos, într-o pădure”.

Bărbatul nu a putut să stea nepăsător la neglijența unora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Inspirat de situații asemănătoare și înarmat cu saci menajeri, am strâns mormanul în care erau chitanțe, AWB-uri, pachete de țigări, pahare de cafea și doze de energizant. Am pus gunoiul în mașină și la prima cazare am investigat cazul. Așa am aflat că cel responsabil lucrează la o firmă de curierat cu sediul în Craiova.

Am reușit să îmi fac timp săptămâna asta și i-am expediat gunoiul la sediul firmei unde lucrează cu mențiunea că e pentru el. Astăzi am primit și confirmarea că gunoiul a ajuns la destinație. Aș fi vrut să îi văd fața!”, spune el.

Bărbatul nu înțelege de ce încă mai există persoane care să arunce gunoaiele chiar la marginea străzii.

„Dintre toate județele pe unde am fost Doljul a fost județul în care am văzut cel mai bine implementat sistemul colectării selective. Foarte multe localități aveau containere speciale, iar comuna Ostroveni din acest județ nu făcea excepție. Foarte curată și cu containerele la vedere”, a afirmat Marius George Căleap.

Pachetul a ajuns miercuri la firma de curierat din Craiova, alături de un mesaj: „M-am gândit că te-ai oprit în pădure să te relaxezi şi fiind un pic obosit nu ai văzut că ți-au căzut 2 kg de gunoi de prin maşină. Eu zic că a fost neatenție, că doar n-avea cum să fie nesimțire, aşa că te ajut să arunci gunoiul unde îi este locul… La coşul de gunoi!”

Politica